Усещахме, че на ИТН им е дадена тази директива да напуснат

...
Усещахме, че на ИТН им е дадена тази директива да напуснат
Коментари Харесай

Депутат от ПП: Ударихме мафията, затова отпорът срещу правителството е толкова силен

" Усещахме, че на Има Такъв Народ им е дадена тази инструкция да изоставен обединението. Това беше мечтан излаз. Те просто търсеха най-удачния за тях миг. "

Това съобщи пред арх. Йордан Терзийски , народен представител от ПГ на Политическа партия, заместник-председател на Комисията по районно развиване в Народното събрание. Според него от Има Такъв Народ са " вдигали " изкуствено и съзнателно тематики като РСМ, а със Северна Македония " проблем няма ", търсели са " откровени провокации " и са бойкотирали закони като този за КПКОНПИ. 

" Ударихме мафията по най-болезнените им места - във финансирането и чадъра над това финансиране ", акцентира Йордан Терзийски. По думите му са напът да освободят България от " енергийно робство ", а " матрьошките в българската политика " доста внезапно са скочили, тъй като " в дни като днешния всички скрити кафези на мафията се появяват ".

" Ударихме мафията, по тази причина отпорът в момента срещу държавното управление е толкоз мощен. (…) Искаме да стигнем до дъното. Нали разбирате срещу какъв запас се изправяме ние ", посочи още депутатът от Политическа партия.

 Арх. Терзийски счита, че отпорът по отношение на правителството може да се реферира към проблема с " Капитан Андреево ". Той напомни, че са поели ангажимент към гласоподавателите да " изсветлят схемите " и да се борят с олигархията.

Йордан Терзийски уточни, че в сегашната ситуация първи приоритет е бюджетът, само че доста незабавно би трябвало да се одобряват както измененията в Закона за енергетиката поради обезщетенията за бизнеса, по този начин и законопроекта за КПКОНПИ.

" Оттук нататък нашите политически и сътрудници, и опозицията би трябвало да оценят обстановката съответно, а не да употребяват едно или друго за черпене на политически дивиденти. Аз съм оптимист за бюджета. "

Терзийски посочи, че няма по какъв начин да договарят с ГЕРБ, Движение за права и свободи и " Възраждане " – " това са едни линии, които няма по какъв начин да прекрачим ".

  Йордан Терзийски заявява, че са подготвени " за взаимни отстъпки в името на България, в името на стабилността, но не жертвайки морала в политиката ", който се пробват да постановат.

" В Има Такъв Народ има доста почтени хора – и сред депутатите, и сред техните гласоподаватели. Не желая да звучи, че това е трагичен бракоразвод. Има противоречие в метода на работа, проблеми, които няма по какъв начин да бъдат превъзмогнати. "

Терзийски сподели, че ще бъдат направени старания да се работи " в този парламент и с това държавно управление ", тъй като нови избори са рискови за страната. " Нас не ни е боязън от избори. Но в тази ситуация това не е най-отговорното решение, което бихме могли да вземем ", посочи той.

" Отвоюването на държавността ще коства малко повече време. Този отпор ни стимулира още повече ", означи в умозаключение арх. Терзийски
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР